טליה אליאב (1985) נולדה וגדלה בישוב שכניה שבגליל. היא מלחינה ומבצעת החיה ופועלת כעת בחיפה. היא מופיעה בנגינה בפסנתר ובזמרה מגיל עשרה. כבוגרת החינוך האנתרופוסופי היא התחנכה לעיסוק בתחומי אמנות שונים, ציור, פיסול, כתיבה, תאטרון וכמובן מוסיקה, מה שהבשיל לרב-תחומיות המאפיינת את פעילותה האומנותית כיום. בתור נערה כבר כתבה והלחינה מוסיקה בהנחיית המלחין ג'ון בוסטוק, ולמדה ג'אז ואלתור בנוסף ללימודי נגינה של מוסיקה קלאסית בפסנתר. לימודיה בבית הספר לתאטרון חזותי עם אמנית הקול רות וידר-מגן, ולימודיה הפרטיים בשיטת המשחק של איש התאטרון הרדיקלי אמיר אוריין, פתחו בפניה סקאלה רחבה של הבעה ופרפורמנס שבאה לידי ביטוי בהופעותיה התאטרליות ובפרסונה המשתנה תדיר.
במסגרת הקריירה שלה כסינגר-סונגרייטר בסצנת האינדי התל אביבית היא הוציאה ארבעה אלבומי סולו, מגוונים בסגנון ובעלי אופי ניסיוני, שזכו לביקורות משבחות ומשלבים נגינה חיה ועבודה באולפן. בעוד ששני אלבומיה הראשונים בעלי אופי אקוסטי ונוטים לג'אז, רוק וקברט, את אלבומה השלישי הפיקה ברובו באולפן ביתי, והוא מבוסס על תכנותי תופים, מניפולציות דיגיטליות, סינטיסייזרים בשילוב עם הקלטות של עוגב אקוסטי. באלבומה הרביעי – הראשון שחומריו לא פרי עטה – מוקדש לשיריה של הזמרת הצרפתייה ברברה, הוא מכיל מבחר משיריה המתורגמים לעברית ומבוצעים על ידי טליה. במסגרת 4 השנים שעבדה על אלבום זה עסקה בלימודי צרפתית ובמלאכת התרגום בהקשר המוסיקלי, בהמשך ישיר לעיסוק העקבי שלה בנושא של מוסיקה, טקסט ושפה.
היא מלמדת קול, פסנתר ותיאוריה מגיל 23, נוער ומבוגרים, כיום היא מלמדת מוסיקה בבית ספר תיכון ומתרגלת סטודנטים באוניברסיטה. האהבה שלה להוראה והדרכה בתחום הקול הביאוה לניצוח מקהלות במסגרות שונות. עיסוק זה, יחד עם ניסיונה הרב כזמרת מבצעת מופיעה בתחום הרוק והג'אז, אפשר לה להתנסות בכתיבה לקול ולפיתוח של שפה מוסיקלית לקול סולו ולמקהלות. תהליך שהעמיק בעקבות לימודי הקומפוזיציה שלה בשש השנים האחרונות באוניברסיטת חיפה, בהנחייתם של איתן שטיינברג, יובל שקד, עודד זהבי, אריק שפירא ז"ל, שרה נמצוב (גרמניה), ועוד, במסגרת הלימודים השתתפה גם בכיתות אומן עם המלחינה לוצ'יה רונקטי (איטליה) והצ'לן לוקס פלס, שמסגרתה ביצע את יצירתה לצ'לו סולו. במסגרת לימודיה למדה גם ספרות וכתיבה יוצרת בין השאר עם הסופרת רונית מטלון ז"ל.
את עבודת התזה בתואר השני שלה היא מקדישה לנושא אופרה ומוסיקת-תאטרון ויחסי מוסיקה וטקסט, ובין השאר חוקרת מוסיקת ראפ, היחסים בין דיבור לזמרה ותופעות של פוליריתמיקה. במסגרת לימודיה לתואר ראשון ושני קיבלה כארבע מלגות הצטיינות מטעם האוניברסיטה, וזכתה בפרס שני בתחרות קומפוזיציה על יצירתה "בו-זמניות", לעוד ויולה וקלרינט, יצירה החוקרת מפגש בין תרבויות דרך המחווה הכתובה והמחווה המאולתרת. במהלך לימודיה לתואר ראשון ושני זכתה במלגות הצטיינות מטעם אוניברסיטת חיפה, בשנת 2019 זכתה במלגה על שם ברוך לוצאטו ובמענק מ'קרן ליוצרים' של משרד התרבות. לצורך יצירת שניים מאלבומיה זכתה במענקי תמיכה מטעם אקו"ם בשנים 2013 ו-2017.
ב-6 לאוקטובר 2019 הועלתה אופרה קאמרית ראשונה שכתבה טליה במסגרת פסטיבל המוסיקה של הביאנלה בונציה.